Naslovna » Ženska torbica: Stvari bez kojih ne treba da izlazite iz kuće
Zanimljivosti

Ženska torbica: Stvari bez kojih ne treba da izlazite iz kuće

Kada smo na kraju Hari Poter sage imali prilike da se susretnemo sa Hermioninom magičnom torbicom koja je sadržala apsolutno sve – od hrane i vode, do šatora i magičnog napitka – morate priznati da vas i nije preterano oduševila. Kada malo razmislite, nije li vas više puta u životu iznenadio sadržaj neke naizgled minijaturne torbice?

Kao prvo, žene uvek vode računa da uz sebe imaju najosnovnije stvari koje su im potrebne da održe ličnu higijenu na zavidnom nivou. U svakoj torbici ćete pronaći pakovanje vlažnih i običnih maramica, a u poslednje vreme se sve više devojaka ne odvaja od antibakterijskog gela za suvo pranje ruku. Tu se uvek nađu i žvake ili mentol bombone, da osveže dah nakon začinjenog obroka, a mnoge se dosete da spakuju i konac za zube, pa i četkicu.

Od kozmetike vole da su opremljene barem sa labelom i puderom kako bi ga minimalno popravile nakon nekoliko sati provedenih sa šminkom na licu. S toga je potrebno poneti i ogledalce jer nismo ni uvek u prilici da uletimo u kupatilo. Najpraktičnije je opremiti se sa Glance plastičnim ogledalcetom sa četkom za kosu koje možete spakovati i u najmanji džep u torbici. Tu su uglavnom i gumica i šnalice kao podrška za letnje dane ili kada vam je kosa neposlušna zbog vlage u vazduhu.

Savremena devojka danas ne napušta kuću bez najosnovnijih elektronskih gedžeta. Mobilni telefon se podrazumeva, a uz njega idu i slušalice. Kako bi vas služio ceo dan, bitno je poneti i punjač koji će biti koristan ne samo za vaš telefon, nego i uređaje poput IQOS cigarete ili neke druge pametne spravice.

Najteže je svakako biti spreman za neplanirane situacije – za devojke to uglavnom znači da treba da nose uz sebe najmanje jedan higijenski uložak ili tampon, kao i lek protiv bolova kako bi se rešile iznenadne glavobolje ili stomačnih bolova. Pakovanje hanzaplasta je isto poželjno imati, posebno kada odlučimo da prošetamo nove cipele koje još uvek nismo dobro razgazile.

Na sledećem infografiku možete naći ilustrovanu listu svih stvari koje jedna prosečna devojka smatra neophodnima kako bi bila spremna za svaki izazov ili neočekivanu situaciju u kojoj se može naći van komfora svog doma.

zenska-torbica

Test