Naslovna » Lečenje hemoroida krompirom je spas koji si čekala!
Telo

Lečenje hemoroida krompirom je spas koji si čekala!

lečenje hemoroida krompirom

Da li ti lečenje hemoroida krompirom možda zvuči čudno? Ubrzo ćeš se uveriti da je krompir zapravo lek za hemoroide koji si dugo čekala!

Kao što verovatno već znaš, hemoroidi ili šuljevi su zapravo otečene vene u predelu anusa i rektuma i mogu da izazovu ozbiljne tegobe.

Nema tu stida i srama! Hemoroidi odavno nisu tabu tema i ne smeš da ih zanemaruješ – već se uhvati u koštac sa problemom!

Kao i uvek, priroda nudi najbolje rešenje, a ovaj put je lečenje hemoroida krompirom taj čuveni domaći lek koji si čekala.

 

Koliko traju hemoroidi?

 

Kada se pojave hemooidi oni se moraju pravilno tretirati. Mogu trajati dugo ukoliko su u kasnijoj fazi razvoja i ukoliko si prepustila stvar vremenu. Bitno je da se ne ostavi da sam od sebe prođe, jer se u suprotnom može desiti da trau dugo.

Uglavnom i u uobičajenim okolnostima orolaze jako brzo. Kao i proširene ili varikozne vene, tako su i hemoroidi otečene i uvećane vene u predelu anusa i rektuma.

 

Manji hemoroidi

 

Ako su hemoroidi mali, simptomi se mogu rešiti za nekoliko dana bez tretmana. Možda ćeš morati da napraviš jednostavne promene u ishrani i načinu života.

 

Uvećani hemoroidi

 

Neki unutrašnji hemoroidi postaju toliko uvećani da izlaze izvan anusa – to su tzv. prolapsirani hemoroidi.

 

Često dlazi do zabune da su ovo spoljašnji hemoroidi. Unutrašnji hemorodi nalaze se untar rektuma i anusa. Kada su nešto veći može se desiti da sami od sebe izlaze, a zatim da se povlače.

 

Ovi prolapsirani hemoroidi mogu zahtevati duže vreme da se izleče i čak mogu zahtevati stručnu medicinsku pomoć.

 

Hemoroidi u trudnoći

 

Neke žene će razviti hemoroide tokom trudnoće. To je zbog toga što povećan pritisak u stomaku, posebno u trećem trimestru, može povećati vene u rektumu i anusu. Hormoni u trudnoći takođe mogu povećati verovatnoću da vene oteknu. Ako se tokom trudnoće razviju hemoroidi, simptomi su bolni, neprijatni, a mogu trajati i sve do porođaja.

Hemoroidi mogu trajati i znatno duže ukoliko se zanemare i ne leče. To nije dobro i može izazvati komplikacije.

Zato ti možda baš lečenje hemoroida krompirom može pomoći da se što pre rešiš ove napasti. Zapravo, čim primetiš prve simptome hemoroida – odmah počni da koristiš nešto za hemoroide. Predlažem da pokušaš krompir!

Pa hajde sada da vidimo zašto je baš lečenje hemoroida krompirom prava stvar.

 

Sok od krompira protiv hemoroida

 

Zvuči čudno, ali lečenje hemoroida krompirom ti zaista može pružiti olakšanje. Kada se narenda i izblenduje, krompir deluje kao umirujuće adstringentno sredstvo kod hemoroida.

Verujem da sigurno uvek imaš krompir u kući, a ovo je zaista prilično pristupačan i jednostavan lek. Lako se nabavlja i cena nije faktor koji te može sprečiti da pokušaš sa ovom metodom.

Savetujem ti da koristiš krompir domaći – iz organskog uzgoja, naravno, ako je moguće. To je zato što je takav krompir oslobođen pesticida, herbicida i drugih štetnih hemikalija koje mogu da izazovu više štete nego što sam krompir može da donese koristi.

 

Treba da koristiš isključivo svež, zdrav i sirov krompir. Nikako ne sme da bude zelen, još manje pokvaren. Takođe ne sme biti mlad niti da ima klice, već samo zreo i zdrav krompir.

 

Kada pronađeš odgovarajući krompir, lečenje može da počne.

Milena je imala problem sa proširenim venama i bolovima, od kojih često nije mogla na poslu da radi. Tražila je bilo šta, samo da bol prođe, a da se vene nekako izbrišu sa nogu. Uspela je, ali kako kaže trebalo joj je mnogo vremena.

Milena je uspela na potpuno prirodan način da se reši svih simptoma i vena na nogama, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-ovo-je-moja-prica/

 

lečenje hemoroida krompirom-1

 

Na koji način krompir leči hemoroide?

 

Krompir može da leči hemoroide, da moguće je.

Krompir sadrži obilje vitamina i minerala, a među vitaminima prednjače vitamin C, vitamini B grupe i vitamin E i A. Pored toga, sadrži organske i skrobne kiseline, kalijum, kalcijum i fosfor – pa dokazano pomaže kod bržeg zarastanja rana i ublažavanja svraba na upaljenim mestima.

 

Skrob

 

Skrob po kojem je krompir definitivno najpoznatiji ima regenerativni efekat i deluje protiv bola i upale.

Dijetalna vlakna

 

Zahvaljujući tome što krompir sadrži dijetalna vlakna, ova zdrava namirnica može da poboljša rad creva. Može da pomogne u boljoj probavi i poboljšanju gastrontestinalnih stanja i crevne peristaltike. Stoga nije ni čudo zašto je lečenje hemoroida krompirom tako logično.

 

Vitamin C

 

Vitamin C u krompiru je neophodan za dobro zdravlje krvnih sudova i cirkulaciju, jača zidove krvnih sudova i redukuje krvarenje hemoroida. Iz toga se vidi jasno zašto je on važan u borbi proitv hemoroida – koji su zapravo otečene vene u predelu anusa i rektuma.

 

Upravo je zato važno da se koristi sirov krompir za lečenje hemoroida, jer se vitamin C gubi tokom kuvanja.

 

Vitamin E

 

Vitamin E i vlakna u krompiru deluju protiv bola i pomažu u resorpciji otečenih i upaljenih čvorova.

 

Protivupalno dejstvo

 

Krompir deluje adstringentno, što znači da skuplja krvne sudove, u ovom slučaju hemoroide. Takođe deluje protiv-upalno i protiv otoka, što je itekako značajno za lečenje hemoroida.

 

Dakle, lečenje hemoroida krompirom uklanja bol, pečenje, svrab i druge neugodne simptome – ali samo ukoliko je ovaj problem u početnoj fazi. Moram d napomenem da kod uznapredovalih hemoroida krompir možda neće biti od pomoći.

 

Lečenje hemoroida krompirom

 

Obloge za spoljašnje hemoroide mogu da se prave od narendanog krompira. U tom slučaju obloga deluje kao adstrigentno sredstvo. Zaista je odlična zato što ublažava bol i pečenje kod spoljašnjih hemoroida.

 

Recept br. 1 – blendiran krompir kao lek za hemoroide

 

Potrebno ti je sledeće:

  • 2 krompira,
  • nekoliko kašičica vode (pola šoljice).

Sve što treba da uradiš jeste da pripremiš 2 krompira, a zatim da ih dobro opereš i isečeš na male komade. Nakon toga stavi ih u blender da se usitne. Nemoj da uklanjaš kožu krompira, zato što i ona pomaže. Blendiraj krompir sve dok ne bude u tečnom stanju, a slobodno možeš da dodaš nekoliko kašičica vode ako ti izgleda previše gusto ili suvo.

Raširi ovaj dobijeni sok od krompira u tanki zavoj od gaze ili bolje neku čistu pamučnu tkaninu. Zatim preklopi na pola i stavi na bolne hemoroide oko 10 – 15 minuta. Ovaj prirodni lek za hemoroide slobodno možeš da stavljaš na bolno područje dva puta dnevno i to najmanje 5 dana.

 

Recept br. 2 – Lečenje hemoroida krompirom i maslinovim uljem

 

U ovom slučaju potrebno ti je:

  • jedan krompir,
  • malo devičansko maslinovo ulje.

Krompir veoma dobro operi, da ne ostanu tragovi zemlje. Zatim narendaj i pospi hladno ceđenim ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Uzmi svega prstohvat ovako pripremljenog rendanog krompira pa raširi na čistu gazu, pamučnu tkaninu ili još bolje ako imaš pamučnu pelenu. Zatim stavi na predeo anusa gde se nalaze otečeni spoljašnji hemoroidi.

Ovu obloga se razlikuje od prehodne. Oblogu od krompira treba da držiš čitavu noć, a ujutro je ukloni. Na ovaj način lečenje hemoroida krompirom uklanja bol, svrab i peckanje – što su najneugodniji simptomi ovog stanja.

 

Recept za unutrašnje hemoroide

 

Štapići od krompira za hemoroide

 

Pripremi sirovi krompir dobrog kvaliteta, dobro ga operi i iseci na štapiće debljine oko 1cm. Nije obavezno, ali poželjno je da budu dugi oko 3cm. Dobijene štapiće od krompira stavi u zamrzivač da se dobro ohlade.

Tako zamrznute štapiće od krompira treba da staviš u anus na svega 30-ak sekundi, tokom najmanje 3-5 dana. Narednih nekoliko dana ove štapiće možeš da držiš slobodno i nešto duže od 30 sekundi, čak i do jednog minuta.

 

Štapići od krompira sa maslinovim uljem kao lek za hemoroide

 

Slično kao malopre. Dobro opran krompir iseci na kolutove podjednake debljine. Sada od svakog pojedinačnog koluta treba da praviš štapić. To radiš tako što ćeš otkinuti komad sa leve i desne strane, a ono što ostane u središtu bi trebalo da izgleda kao štapić.

Nanesi malo hladno ceđenog ekstra devičanskog maslinovog ulja na ovako pripremljen štapić i zatim ga umetni u anus. Ostavi da deluje preko noći, a ujutru ćeš osetiti olakšenje. Štapić će omekšati i tokom pražnjenja creva će izaći van.

Ovaj prirodni lek za unutrašnje hemoroide od krompira ti pruža instant olakšanje.

 

lečenje hemoroida krompirom-2

 

Problemi koji nastaju zbog hemoroida

 

Hemoroidi mogu biti spoljašnji i unutrašnji, a dobra vest je da krompir leči oba tipa. Zato je lečenje hemoroida krompirom tako popularan prirodni lek.

 

Generalno, hemoroidi nisu tako ozbiljni i u većini slučajeva prolaze nakon nekoliko dana, kao što rekoh. Ali, svakako ih ne treba ignorisati, jer ako se ne leče – mogu dovesti do zdravstvenih opasnosti opasnih po život, kao što je kolorektalni rak.

 

Hemoroidi mogu da utiču na svakoga u bilo kom uzrastu, ali uglavnom utiču na starije osobe, trudnice i one sa povredama kičmene moždine.

 

Krvarenje

 

Možda nećeš imati primetnih simptoma ukoliko su prisutni unutrašnji hemoroidi. Ponekad, pokretanje creva može iritirati unutrašnje hemoroide ili u težem slučaju izazvati krvarenje. Većina ljudi doživi ozbiljan strah kada ugleda krv na stolici ili na toalet papiru nakon pražnjenja creva.

Prva pomisao je da je to krv u stolici nakon pražnjenja creva, a zapravo se veoma često radi upravo o krvarenju hemoroida.

 

Peckanje

 

Ako unutrašnji hemoroidi ispadnu van analnog otvora, može doći do krvarenja tokom pokreta creva i simptoma u analnom delu. Ovi simptomi uključuju svrab, peckanje, nelagodnost, bol, osetljivost, otok. To su isti problemi koje ćeš iskusiti ako imaš spoljašnje hemoroide.

 

Dobra vest je da se hemoroidi, posebno ako su u njihovoj početnoj fazi, mogu izlečiti prirodnim lekovima kod kuće. Zato ti lečenje hemoroida krompirom može pomoći da se izboriš sa ovim problemom.

Prirodni lek za hemoroide

 

Hemoroide u 99% slučajeva možeš da rešiš sama kod kuće uz pomoć efikasnih prirodnih lekova – kao što je krompir. Poenta je da budeš dovoljna brza i da lečenje hemoroida krompirom sprovedeš u najranijoj fazi bolesti.

Krema za hemoroide se definitivno najviše koristi za rešavanje ovog problema, ali savetujem ti da uvek koristiš neku na prirodnoj bazi.

Ne treba ni da napominjem koliko su prirodni sastojci bolji, efikasniji i zdravstveno bezbedni za upotrebu kod ovako delikatnih stanja kao što su hemoroidi.

 

Budući da su hemoroidi često veoma uporni i teško mogu da se zaleče, prirodni sastojci poput krompira definitivno mogu da se koriste dugoročno, jer štetnih efekata nema i nemaš razloga za brigu.

 

Kao što vidiš, lečenje hemoroida krompirom nije uopšte čudno, već naprotiv – veoma je efektivno!

 

Super je što uz pomoć ovog potpuno prirodnog sastojka možeš podjednako dobro da lečiš i spoljašnje i unutrašnje hemoroide, a sve to bez bojazni od neželjenih efekata ili iritacije. Samo ti napominjem da krompir za hemoroide počneš da koristiš u početnoj fazi bolesti, jer posle neće imati efekta.

Ako znaš još neki način kako da se primeni lečenje hemoroida krompirom, budi slobodna pa podeli sa nama.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test