Naslovna » Koliko je Olaplex tretman zaista dobro rešenje za tvoju kosu?
Kosa

Koliko je Olaplex tretman zaista dobro rešenje za tvoju kosu?

olaplex tretman cena

Olaplex tretman je jedan od tretmana za dugotrajan oporavak oštećene kose. Da li je to zaista tako i koji su rezultati, saznaj u nastavku teksta!

Olaplex tretman u poslednje vreme veoma popularan tretman za oporavak kose, koji je za kratko vreme osvojio simpatije mnogih devojaka. Razlog zbog koga je ovaj tretman popularan je što brzo oporavlja kosu koja je veoma oštećena, uglavnom posle nekog jačeg tretmana ili blajhanja.

 

Šta je Olaplex tretman?

Olaplex tretman je jedan od načina za oporavak mnogo oštećene kose. Bolje reći, to je jedan je od efikasnijih načina za potpuni oporavak slabe i ispucale kose kojoj je potrebna adekvatna nega. Nakon ovog tretmana kosa postaje zdravija, mekša, lepa i svilenkasta.

Olaplex je u stvari veoma specifičan hemijski tretman za oporavak oštećene kose.

Može da se koristi kada je kosa veoma slaba, kada je farbana ili tonirana pa je potrebna adekvatna nega za njen brži oporavak. Izuzetno je popularan na našim prostorima, pa se može reći da su mnoge dame postale uslovno rečeno “zavisne” od ovog metoda za vraćanje kose u normalu.

Glavni razlog je upravo sposobnost da regeneriše i brzo oporavi veoma suvu kosu.

Ovde je važno da čuješ iskustva drugih devojaka i žena. Vesna je imala beživotnu i suvu kosu, koja je vremenom počela da opada. Dok nije našla pravi tretman za sebe, sve se brzo promenilo.

Sada je njena kosa blistava, sjajna i raste kao luda. Saznaj o čemu je reč na ovom linku https://onaportal.com/zelis-da-ti-kosa-raste-brze-nego-inace/

 

Iako oporavlja kosu, Olaplex tretman nije zamena za prirodnu negu kose, blage i prirodne šampone, koji joj daju svakodnevnu zaštitu i čine da bude zdrava i lepa.

 

Hajde sada da vidimo da li je ovaj tretman zaista toliko dobar i kako zapravo može da regeneriše kosu. Istražila sam i izvukla sve informacije koje želim da podelim sa tobom. Ako imaš oštećenu kosu, sama ćeš proceniti da li je ovaj tretman za tebe ili nije.

olaplex tretman

Olaplex tretman za oporavak kose

Ono zbog čega je još ovaj metod dobar jeste sposobnost da neguje i brzo oporavlja strukturu kose, tako što povezuje i obnavlja sve ispucale veze između vlakana. Olaplex tretman oporavlja kosu tako što obnavlja i poboljšava strukturu dlake, ne samo za veme trajanja tretmana, već i posle njega.

Ako je tvoja kosa kosa vidno oštećena, Olaplex tretman će vratiti sjaj, vitalnost i lep izgled tvoje kose. Biće ponovo glatka i povećaće se otpornost na negativne uticaje spoljnih faktora. Prvi rezultati se ne mogu videti odmah posle prvog tretmana, ali se vide već posle desetak dana.

Olaplex tretman može da se koristi samostalno, a može da se kombinuje i sa drugim tretmanima kose. Bez obzira na koji način se koristi, uvek deluje tako što oporavlja kosu. Ovaj tretman za dubinsko obnavljanje kose kompatibilan je sa drugim proizvodima što znači da neće dovesti do oštećenja i slabljenja kose.

Recimo, kada je u pitanju farbanje cele kose ili kada se farbaju samo pramenovi moguće je raditi i Olaplex. Može se koristiti i tokom šatiranja, kada se stavlja minival, kada se radi ispravljanje kose i slično.

Olaplex je prvenstveno samostalni tretman, kada se koristiti zasebno od ostalih tremana na kosi.

Olaplex povezuje izlomljene i prekinute disulfidne veze u kosi, odnosno omogućava ponovno povezivanje veza i obnavljanje strukture dlake. On prodire u strukturu dlake i jača njenu izdržljivost i elastičnost. Čini kosu mekanom, svilenkastom i nežnom na dodir. Posle tretmana kosa je snažnija i lakše se brani od spoljašnjih uticaja.

 

Kada je nega kose u pitanju najbolje je da se opredelite za prirodnu negu, ali to ne znači da trebate isključiti ostale tretmane. Ukoliko ih kombinujete jer će tako vaša kosa će biti uvek zdrava i nećete pogrešiti.

baner

Kako kosa može da se ošteti?

 

Kosa je veoma osetljiva, a lomljenje i pucanje može da se desi svakom tipu kose. Bilo da je suva ili masna kosa u pitanju, kada je izložena razniratnim tretmanima lako postaje slaba.

 

Farbanje

 

Farbanje kose jakim i agresivnim farbama zaista može da isuši tvoju kosu, naročito ako je slaba i tanka. Blajhanje je jedan od najagresivnih tretmana na kosi, jer se za željeni efekat koristi visokoprocentni hodrogen koji gori i isušuje kosu. Izbeljivanjem se oštećuje struktura dlake, a kosa postaje suva jer eliminiše sve prirodne hranljive materije koje čine da ona bude jaka i izdržljiva.

 

Prirodno suva kosa

 

Ukoliko je tvoja kosa prirodno suva ona može da puca iz mnogih razloga. Samo neki od njih su sunce, nedovoljno vitamina iz hrane, voća i povrća, neadekvatni šamponi za kosu, tvrda voda i ostalo.

Ako je prirodno slaba i tanka pa se lako mrsi, budi svesna da se vrlo lako može desiti oštećenje kada se češljaš. Agresivnim češljanjem se kosa kida i puca. Isto je i ako ti je kosa gusta i suva, jer može da se mrsi.

Feniranje

 

Kosa može da se ošteti i zbog svakodnevnog feniranja ili ispravljanja kose presom. Isti je slučaj i ako je prečesto uvijaš figarom jer želiš lokne.

Olaplex tretman može jednako da pomogne u svim ovim slučajevima, ali po pravilu ne treba da se koristi kada kosa nije iz korena oštećena. Preporuka je da se koristi samo za regenerisanje jako i vidno oštećene kose. Nije preporučljivo da se radi kod slabih oštećenja, več samo kod ekstremnih.

 

 

 

Sastav

 

Olaplex tretman je poseban jer ne sadrži ulja koja maste kosu. Ne sadrži takođe ni opasne sastojke koji isušuju i oštečuju strukturu dlake, a to su silikon, sulfati, ftalate (kiseline za omekšavanje kose), DEA (diethanolamine – štetan sastojak za visoki sjaj kose), aldehide i slično.

Sastav Olaplex proizvoda je takav da se slaže sa ekstenzijama za kosu i nema opasnosti da će ona biti otećena. I u ovom slučaju se Olaplex može dodati farbama, tonerima ili prosvetljivačima koji se stavljaju na ekstenzije za kosu.  

Veoma važno je da znaš da ovaj tretma nije testiran na životinjama.

 

Ovaj tretman nije preporučljiv kada je potrebno obično negovanje kose ili samo blaži oporavak. U tim situacijama bolje je da koristiš samo biljne i prirodne šampone bez sulfata, parabena, silikona i drugih veštačkih dodataka koji dodato isušuju kosu.

 

Vrste olaplex tretmana

 

Postoje tri Olaplex tretmana koji se mogu efikasno primeniti na kosi. Svi su različiti i samim tim na različit način deluju na kosu. To su u stvari tri vrste proizvoda. Svaki se koristi u zavisnosti od vrste i stepena oštećenja na kosi.

Vrste Olaplex-a su:

  • Olaplex Bond Multiplier,
  • Olaplex Bond Perfector,
  • Olaplex Hair Perfector.

Olaplex Bond Multiplier

 

On se koristi za obnavljanje ekstremno oštećene kose. On oporavlja kosu tako što povezuje i obnavlja oštećene disulfidne veze i regeneriše oštećenu kosu. Olaplex tretman može istovremeno da se radi i sa drugim tehnikama poput ombre, sombre ili balayage.

Olaplex tretman je proces oporavka kose koji dubinski oporavlja ošećenu kosu. Uglavnom se radi u frizerskim salonima, jer zahteva iskustvo i znanje profesionalaca. Kompatibilan je i može da se meša sa farbama za kosu, kao i sa tonovima za posvetljivanje boje. Ne postoji opasnost da će dlaka posle ovog tretmana biti suva i oštećena, iako se radi o hemijskom postupku.

Žene ga vole jer mogu da ekspreminetišu i da prelaze iz jedne boje u drugu, bez straha da će im kosa izgledati beživotno, mlitavo i osušeno. Ali, imaj na umu da je svaki tretnan manje ili više agresivan i vodi računa da ne dođe do neke iritacije.

Ne treba preterivati i raditi tretmane po svaku cenu, jer svaki tretman delimično iritira kožu. Naročito važi za ovu metodu, jer nije dobra za kosu koja nije drastično oštećena.

 

Olaplex Bond Perfector

 

Olaplex Bond Perfecto se nastavlja na prethodni metod. Takođe deluje tako što vezuje i obnavlja oštećenu i isušenu kosu. Nanosi se posle farbanja kose ili posle farbanja pramenova, zatim nakon minivala ili nakon ostalih tretmana.

Treba da se nanese pre finalnog ispiranja kose, odnosno pre ispiranja farbe sa kose. Da bi delovalo kako treba i dalo željene rezultate, potrebno je da odstoji na kosi oko 15 – 20 minuta. Bitno je da se ovaj tretman odradi pre finalnog ispiranja kose, odnosno pre samog šamponiranja (prirodnim i biljnim šamponom).

Olaplex Hair Perfector

 

Treći tretman može da se nanese na mokru kosu. Bitno je da se kosa prosuši i da bude dobro obrisana peškirom, kako se ne bi cedila. Dovoljno je da se kosa nakvasi samo vodom, bez šampona. Zatim, treba da se nanese ovaj kremasti proizvod na kosu i ostavi da deluje otprilike od 10 do 20 minuta. 

Nakon toga masa se ispira sa glave, prvo samo vodom, a posle nekoliko minuta potrebno je da se dobro ispere šamponom. Preporuka je svakako da se koristi prirodni šampon i prirodni regenerator, jer se tako obnavla koža glave.

Ovaj tretman se može koristiti najviše dva do tri puta nedeljno, ali samo ako ti je kosa vidno oslabljena i oštećena. Cena za ovaj proizvod je oko 3.000 dinara. Bolja preventiva je svakako prirodni šampon bez sulfata.

 

Prirodni šampon za oporavak kose

 

Priroda je uvek najbolje i najzdravije rešenje za oporavak kose. Da bi izbegla uništavanje tvoje kose, najbolje je da koristiš prirodne šampone bez sulfata, parabena, silikona i ostalih veštačkih dodataka. Prirodni šamponi sadrže biljne sastojke i aktivne supstance koje hane tvoju kosu neophonim vitaminima i čine je zdravom.

Ja ti savetujem da ne dozvoliš da se ovako nešto poput isušivanja i pucanja desi tvojoj kosi, kako ne bi morala da ideš na raznorazne hemijske tretmane i dugo posle toga da se mučiš i oporavljaš kosu. Zdrava i vesela kosa je najlepša slika svake devojke i žene, te nemoj da narušiš svoj izgled i uništiš najvrednije prirodno blago – lepotu, koje imaš na sebi.

olaplex tretman za kosu

Olaplex iskustva

 

Dolazimo do dela gde ćeš čuti šta su rekle druge dame, žene i devojke koje su isprobale ovaj tretman. Raspitala sam se kod prijateljica i poznanica koje su isprobale ovaj tretman. Pored toga, javna iskustva se mogu pronaći i na internetu, u brojnim komentrima na forumima kao i na sajtovima gde su žene otvoreno pisale šta misle o Olaplex tretmanu.

Uglavnom su iskustva pozitivna. Razlog zbog kojeg su koristile Olaplex tretman je spas i hitan oporavak kose. Ali bukvalno hitan. Kosa im je bila veoma oštećena jer nisu vodile računa o sebi i svom izgledu na pravilan način. 

 

Olaplex tretman cena

 

Cene Olaplex tretmana u frizerskim salonima kreću se oko 2.500 i 3.000 dinara, ali ova cena naravno zavisi od usluge frizera i od salona koji posetiš. Cenu najviše diktira iskustvo, jer je kosa osetljiv adut ženske lepote. Moje lično mišljenje je, ako rešiš da koristiš ovaj tretman, da obavezno odeš kod iskusnog frizera koji će ti odraditi tretman bez greške.

Da li si nekada probala ovaj tretman? Ako nisi nadam se da će ti ove informacije koristiti. Budi slobodna da svoje iskustvo podeliš sa nama.

 

Test