Naslovna » Epilacija lica laserom, dobra opcija ili ipak ne?
Lice

Epilacija lica laserom, dobra opcija ili ipak ne?

epilacija lica

Epilacija lica laserom rešava te neželjenih dlačica sa lica. Saznaj koliko puta treba da ideš na epilaciju i da li su rezultati trajni.

Sigurna sam da ni ti ne voliš neželjene dlačice na licu. Vreme voska i čupanja pincetom je prošlo, sada je epilacija lica laserom novo rešenje za tvoj problem. 

Neke žene usled hormonskih poremećaja imaju više problema sa neželjenim dlačicama na nausnicama, zulufima i čak na bradi. Ako si i ti jedna od njih, onda si sigurno više puta poželela da se brzo i lako rešiš neželjenog izgleda lica. Glatka i meka koža, poput svile, pogotovo na licu je san svake devojke. Sada možeš i ti uz epilaciju kao trajno rešenje poboljšati svoj izgled lica i rešiti se neprijatnih dlačica.

Postoji određeno mišljenje da epilacija lica najbolje rezultate daje kod dama sa svetlijim tenom i tamnijim dlačicama. To je nekada bilo slučaj, ali obzirom da je tehnologija napredovala, situacija se promenila. U ovom tekstu pokušaću da odgovorim na sva tvoja pitanja vezana za epilaciju i to kako da se trajno rešiš neželjenih dlačica na licu. 

Šta je epilacija lica laserom i kako izgleda tretman?

Nervira te što kada se pogledaš u ogledalo vidiš te neprijatne dlačice koje štrče sa tvog lica. Sigurno si ih do sada više puta počupala pincetom ili si na kraju kupila tračice sa voskom za depilaciju lica. 

Onda mora da si primetila da od nekoliko dlačica koje si nekada imala na licu, sada imaš mnogo više. Čupanje dlačica pincetom ili depilacija voskom su možda najbrža rešenja, ali ostavljaju crvenu i natečenu kožu, sklonu infekcijama, i zaista užasno je bolno iskustvo. 

Konačno je tvojim mukama, došao kraj! Zahvaljujući epilaciji lica laserom, ovaj problem ćeš zauvek rešiti! Ovo je najmodernija metoda koja trajno uklanja dlačice.

Potrebno je uraditi određeni broj ponavljanja kako bi one u potpunosti nestale. Nakon prvog tretmana otpada 20-30% dlačica. Svakim sledećim ponavljanjem broj dlačica se sve više razređuje.

Mogu se pojaviti sitne bubuljice, kao reakcija posebno osetljive kože lica na laser. One kasnije mogu da prerastu gnojne bubuljice.

Marina je dugo patila zbog bubuljica na licu. Jedno vreme išla je na epilaciju lica laserom, pa se brinula da je to razlog, usled iritacije. Međutim, i kada je prestala, bubuljice su i dalje bile na licu.

Mnoge trikove je probala, ali je samo jedan bio uspešan. Njeno lice je sada ČISTO, BEZ IJEDNE BUBULJICE I OŽILJKA. 

Pročitaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Kako se pripremiti za epilaciju lica laserom?

Za epilaciju lica koriste se posebni programi i filteri prilagođeni ovom osetljivom delu tvog tela. Sam laser za epilaciju lica, mene podseća na svemirski pištolj koji ispušta laserske zrake.

Da ovaj “pištolj” je zapravo poput malog čarobnom štapića koji će ukloniti tvoje dlake sa brade, nausnica ili zulufa.

Ne postoji ograničenje što se epilacije tiče. Odnosno, ona se može raditi na bilo kom tipu kože, i boji dlake.

Ukoliko se radi epilacija lica laserom u blizini očiju, biće potrebno da koristiš specijalne naočare kako bi zaštitila svoje oči od lasera.

Takođe, postoje neka pravila koja bi trebalo da ispoštuješ za najbolje rezultate. 

  • Pre epilacije ukloni sve tragove šminke sa lica, kako bi omogućila laseru da prodre što dublje u kožu. 
  • Trebalo bi da dan pre tretmana obriješ područje na kom će se raditi epilacija lica laserom – dlake ne smeju biti duže od 2 mm kako bi laser mogao da dođe skroz do folikula dlake i uništi ga. 
  • Ne depilirati dlake ni pre, ni između, ni posle tretmana epilacije. Fokusiraj se na brijanje, nikako na depilaciju. 
  • 4 nedelje pre tretmana bilo bi dobro da izbegavaš sunčanje, solarijum kao i nanošenje krema za sunčanje ( ni između tretmana)
  • Bilo bi dobro da neposredno pre tretmana odradiš piling kože lica, kako bi je što bolje pripremila za epilaciju. 

Mala napomena: U slučaju da redovno koristiš neke lekove, kao na primer lekove za kontracepciju, hormonsku terapiju i slično, obavezno se pre epilacije savetuj sa svojim lekarom. Može se desiti da ti epilacija lica laserom neće dati dobre rezultate, jer lekovi blokiraju njen učinak.

epilacija lica cena

Epilacija lica laserom! Kako izgleda postupak?

Kada si sasvim pripremljena za epilaciju lica, ona može i da počne. Epilacija lica laserom zapravo predstavlja uništavanje folikula dlake uz pomoć lasera. Naime, svaka dlaka na našem telu u sebi sadrži i pigment melanin, koji uspešno apsorbuje laserski snop i dolazi do denaturacije i zagrevanja folikula dlake do trajnog uništenja. 

Postoji više vrsta uređaja za epilaciju lica, ali uglavnom većina od njih radi na principu infracrvenog svetla. Stručna osoba koja će ti raditi epilaciju lica, najpre će ti još jednom tonikom očistiti lice, a zatim ti zaštititi oči ukoliko ima potrebe. Nakon toga sledi sam proces epilacije.

Stručno lice će prisloniti laserom uperen na problematično mesto i zadržati jedan sekund. Tako će ponoviti onoliko puta koliko je potrebno da se cela površina na kojoj se nalaze dlačice pređe laserom.

Epilacija lica laserom je totalno bezbedna i bezbolna metoda uklanjanja neželjenih dlačica sa lica. Osećate blagu nelagodu, peckanje, a ne bol!

Zbog same strukture dlake i količine pigmenta koju sadrži može se desiti blagi osećaj toplote i crvenilo nakon tretmana.

Obzirom da svaka dlaka na našem telu ima tri faze rasta, najbolje bi bilo da se dlake podvrgnu laseru u anagenoj fazi. Zbog ove činjenice sigurno će ti trebati više tretmana do potpunog uklanjanja dlačica sa tvog lica.

Očekivani rezultati?

Prve, vidljive rezultate primetićeš nakon 4 tretmana, dok se krajnji rezultat očekuje tek nakon 8 tretmana. Ovo naravno varira od žene do žene, u zavisnosti od količine pigmenta i faze u kojoj se dlaka nalazi.

Koliko je tretmana neophodno?

Broj ponavljanja epilacije lica laserom dok ne dođe do potpuno čiste kože bez dlačica je individualan. Razmak između dva tretmana bi trebalo da bude 4 nedelje. U najboljem slučaju uz epilaciju lica laserom možeš se za godinu dana rešiti svih neželjenih dlačica sa tvog lica. 

Epilacija lica laserom – rezultati kod svetlih dlačica?

Najbolji kandidati za epilaciju lica laserom su osobe koje imaju tamnije dlačice i svetlu kožu, međutim današnji laseri za epilaciju lica i potpuno svetle dlake, koje u sebi nemaju ni malo pigmenta pa tako ukoliko imaš svetle ili riđe dlake i one se mogu tretitirati iako će tu u tom slučaju, možda biti potrebno više tretmana. 

Pre svakog tretmana, najvažnije je da se dobro raspitaš i razgovaraš sa nekim stručnim licem o tome koja je opcija najbolja za tebe. Samo uz dobar aparat za epilaciju lica i stručno lice moćićeš da se rešiš dlačica sa lica zauvek.

 

Šta ne bi trebalo da radiš posle tretmana?

Aparat za epilaciju lica, odnosno zraci lasera neće naškoditi niti na bilo koji način uticati na ostatak kože jer prepoznaju samo dlake koje se sastoje od melanina. Posle tretmana ne bi trebalo da se izlažeš suncu, a ukoliko je to baš neophodno koristi faktor 30+ kreme za sunčanje. 

Solarijum i kreme za samopotamnjivanje izbaci iz upotrebe u periodu posle i između epilacije lica. Kreme za samopotamnjivanje nikako ne upotrebljavaj ni pre tretmana jer prilikom dejstva eritruloze iz preparata dlačice mogu da posvetle i tako laser neće moći da ih prepozna i uništi. 

24 sata posle tretmana izbegavaj vruće kupke, saune, parna kupatila kao i hlorisane bazene. Izbegavaj i jake dezodoranse i kreme nakon epilacije lica. Ono što ti se takođe može desiti jeste da ćeš nakon prvog tretmana epilacije primetiti rast novih dlačica. Nemoj da brineš, one će ubrzo same otpasti. Izbegavaj depilaciju i čupkanje dlačica sa lica pincetom između tretmana. 

 

Iako, nije dokazano da epilacija lica laserom može imati bilo kakve neželjene efekte na trudnice i porodilje, ipak ti nijedan stručnjak neće raditi epilaciju u ovom periodu bez pismene saglasnosti. Zaista, nije teško da sačekaš dok ne prođe trudnoća i period laktacije

Ukoliko si ti jedna od riđih, svetlo plavih ili sedih dama, epilacija lica laserom ti se ne preporučuje, jer jednostavno u retkim slučajevima ima uspeha. 

Kao što sam već rekla, iako ti treba barem 8 tretmana da sve tvoje neželjene dlačice sa lica nestanu, i kada se taj ciklus konačno završi, trebalo bi makar jednom godišnje ponoviti tretman. 

Pre svakog tretmana, najvažnije je da se dobro raspitaš i razgovaraš sa nekim stručnim licem o tome koja je opcija najbolja za tebe. Samo uz dobar aparat za epilaciju lica i stručno lice moćićeš da se rešiš dlačica sa lica zauvek. 

 

epilacija lica

Epilacija lica laserom iskustva

Nakon svega što sam objasnila u tekstu, mislim da je vreme da se pozabavimo kako stvari zapravo stoje u praksi. Pročitala sam zaista, dosta iskustava devojaka koje su bile ili na epilaciji lica laserom ili na elektrolizi ili na oba. 

Mnoga iskustva svedoče da je najvažnije od svega izabrati stručno lice koje će vam raditi tretman. Kako bi tvoja epilacija lica laserom uspela, potrebna je stručnost u izvođenju tretmana, mada se mnoge devojke slažu da se dlačice ipak posle određenog vremena vraćaju. 

Mana epilacije jeste što će se usled hormonskih promena u telu dlačice opet vratiti i biće ti potrebno da ponovo ideš na tretmane. 

“Ja sam zadovoljna” Maja, Niš

“Moje iskustvo u vezi epilacije lica laserom je veoma pozitivno i svim damama kojima je dosta depilacije i brijanja, poručujem da je u ovom tretmanu spas! Pre nego što sam se odlučila za ovu metodu, mnogo sam se raspitivala i moram priznati da su mišljenja bila podeljena.

Po preporuci drugarice, odlučila sam se za salon koji je na veoma dobrom glasu. Ljubazno i stručno osoblje je zaista opravdalo sva moja očekivanja u potpunosti.

Sam postupak nije bolan. Moram priznati da sam u početku osećala blago peckanje koje nije ni nalik onome o čemu sam slušala od mnogih žena. Nakon dva tretmana, navikla sam se i gotovo dremala tokom epilacije lica laserom. Obzirom da imam svetao ten i tamne dlačice, u mom slučaju je 6 tretmana bilo dovoljno da se u potpunosti rešim neželjenih dlaka.

Zaista sam oduševljena. U odnosu na vreme i novac koji sam inače trošila na razne vrste depilacija, kupovine epilatora i brijača, ova investicija mi se u potpunosti isplatila.”

Epilacija lica cena

Cene epilacije lica variraju od centra do centra. Recimo negde vas jedan tretman epilacije lica laserom može koštati oko 2500,00 dinara. Obzirom da ti je potrebno najmanje 8 takvih, to znači da ćeš za jedan ciklus uklanjanja neželjenih dlačica sa lica morati da izvojiš oko 32000 dinara u najboljem slučaju. 

Ukoliko time rešiš problem neželjenih dlačica sa lica na nekoliko godina možda se i isplati. Razmisli samo o kupovini depilacionih tračica ili voska i novca koji ćeš za taj period sigurno potrošiti na uklanjanje dlačica. 

Kada sve sračunaš zaista dosta novca treba da uložiš kako bi se trajno rešila dlačica sa lica. Da li je neka od ovih opcija za tebe, puštamo te da razmisliš sama.

U svakom slučaju prvenstveno nađi proverenog stručnjaka koji će ti raditi epilaciju i sa njim se dogovori oko svega. 

Nemoj se stideti da ga pitaš u vezi svega što te zanima, jer u pitanju je tvoje lice i novac koji ćeš da uložiš. Obavezno se raspitaj koje su sve neželjene stvari koje se mogu desiti u oba slučaju.

Pa tek nakon dobrog informisanja odluči. Obavezno napomeni ako koristiš neki od medikamenata, kao i ako imaš nekih drugih zdravstvenih problema kojima epilacija lica može pogoršati stanje. 

Da sumiramo, ako si dama svetlo plave, riđe ili sede kose za tebe je elektro epilacija, ako si ipak dama tamnije kose i laserska epilacija lica ti može pomoći. U skladu sa svojim mogućnostima i afinitetima lako ćeš odlučiti koja vrsta epilacije lica je idealna za tebe.

Ono što ti mi svakako savetujemo to je hidratantna krema koja otklanja tvoje nedostatke na koži lica. Samo zdrava koža može vam pružiti izgled lepe dame sa osmehom na licu.

Dlačice na licu svakako nisu detalj koji bilo koja žena voli, ali ako ne želiš da čupkaš dlačice u poslednjem momentu idi na trajnu epilaciju lica. Uz osmeh nakon toga nikakva šminka ti neće biti potrebna.

Test