Naslovna » Koristi zeolit za lice i upoznaj se sa svojim novim tenom!
Lice

Koristi zeolit za lice i upoznaj se sa svojim novim tenom!

zeolit za lice

Imaš problematičnu kožu ili ti jednostavno treba dubinsko čišćenje i detoksikacija lica? Zeolit za lice je ono što može da ti pomogne! Saznaj na koji način.

Čini se da naša koža nikad nije bila zahtevnija i nikad nije bila više na uticaju raznih ‘’napadača’’ nego danas. Od zagađenja iz okoline, prljavštine, sebuma, kozmetike pune veštačkih sastojaka, lošeg kvaliteta vode, bakterija i gljivica – tvoja koža je na udaru svakog dana i svakog minuta. Kako da joj pomogneš? Tako što ćeš je redovno čistiti i negovati, pre svega prirodnim sastojcima. Jedan od najboljih prirodnih sastojaka za tvoju kožu lica je definitivno zeolit.

 

Istraživala sam sve na temu kako ti pomaže zeolit za lice i pogledaj šta sam sve saznala. Naravno, sve ono što treba da znaš – nalazi se u redovima koji su pred tobom.

Zeolit upotreba za lice

Pre nego što ti objasnim zašto je zeolit fenomenalan sastojak za tvoju kožu, hajde prvo ukratko da te upoznam šta je on uopšte. Dakle, zeolit je složeni mineral koji se formira u kontaktu vulkanske lave ili otopljene stenske mase i vode. Odnosi se na tzv. apsorpcioni mineral koji sadrži u tragovima elemente silicijuma i aluminijuma. Prirodni zeolit se formira kao rezultat vulkanske aktivnosti, a potrebno mu je u rasponu od 50 do 50.000 godina da završi formiranje. Sintetički zeolit se može proizvoditi sa poboljšanom brzinom i uniformnošću. 

 

Zeolit danas zaista ima vrlo široku primenu, npr. u filtriranju vode, građevinarstvu, akvarijumu, alternativnoj medicini – ali i u nezi lica! 

Maja je mlada devojka koja se jako dugo mučila da svoj problem sa mitiserima reši. Pokušavala je na sve načine, čak je koristila i zeolit, ali rezultati bi izostali. U trenutku kada joj se učinilo da leka nema i da treba da odustane, pojavio se JEDINI PRAVI TRETMAN KOJI BRIŠE MITISERE I BUBULJICE SA LICA.

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

Zahvaljujući svojim detoksikacionim i antibakterijskim svojstvima, zeolit može imati mnoge prednosti za tvoju kožu na različite načine. Zato danas mnoga sredstva za negu i čišćenje kože sadrže upravo zeolit kao glavni sastojak. A sve to zahvaljujući njegovoj strukturi koja uslovljava njegovo pozitivno dejstvo.

Ima slično dejstvo zeolitu – u pitanju je aktivni ugalj za lice, koji je takođe odličan!

 

Zeolit kao antibakterijsko sredstvo

Jedinstvena struktura zeolita znači da on može pomoći da se ”izvuku” mikrobi, uključujući štetne bakterije, viruse i gljivice. Ovo se odnosi i na sve one mikroorganizme koji mogu napasti tvoju kožu – i tako izazvati akne, bubuljice i mitisere. Složićeš se da ove napasti niko ne želi na svom licu.

 

Dakle, zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, zeolit uništava patogene bakterije koje izazivaju rast bubuljica i akni na tvom licu. A ima ih tako mnogo u tvojoj okolini.

zeolit za lice-1

Zeolit kao sastojak krema za sunčanje

 

Zeolit formira zaštitni film na koži, koji deluje kao prirodna krema za sunčanje. U nekim istraživanjima, zeolit je čak preokrenuo oksidativna oštećenja izazvana drugim sastojkom za zaštitu od sunca, titanijum-dioksidom.

 

Zeolit za detoksikaciju kože

 

Toksini se nalaze svuda. Od vazduha koji udišeš, nekih preparata koje nanosiš na kožu do hrane koju jedeš. Vremenom, ti toksini se nakupljaju u tvom telu i na tvojoj koži – i dovode do ozbiljnih oštećenja.

 

Pored toga što je definitivno potrebno da očistiš svoj organizam od toksina, isto tako moraš da očistiš i svoju kožu od toksina! Srećom, zeolit je majstor detoksikacije. I sve to zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kristalnoj strukturi sličnoj saću.

Na mnogo načina, zeolit deluje poput magneta za toksine. Zato on tako dobro uklanja toksine sa tvoje kože. A to će se itekako odraziti na izgled i kvalitet tvoje kože.

Zeolit privlači, apsorbuje i neutrališe mnoge teške metale i druge zagađivače, uključujući radioaktivne materije.

 

Zeolit prah za lice

Kada je u obliku finog praha, zeolit može da ti posluži kao izvrsna detoksikaciona maska za lice. Pored toga što će dubinski očistiti tvoje pore, takođe će ti pomoći da zalečiš sve postojeće fleke i ožiljke od akni i bubuljica.

 

Svakog dana tvoja koža može biti ‘’bombardovana’’ različitim zagađivačima iz vazduha koji mogu sadržati teške metale i druge štetne hemikalije. Ovi zagađivači mogu začepiti tvoje pore, uzrokujući stvaranje slobodnih radikala, mitisera, bubuljica i proširene pore.

 

Zato je tu zeolit prah za lice, koji ti služi da duboko očistiš svu masnoću, prljavštinu i zagađivače iz svoje kože. 

 

Zeolit prah za lice može da ti posluži u sledeće svrhe:

 

 • sredstvo za piling lica, 
 • omekšavanje kože, 
 • smanjenje finih linija i bora, 
 • uklanjanje podočnjaka, 
 • smanjenje natečenosti, 
 • poboljšava čvrstinu i elastičnost tvoje kože
 • hidrira kožu 
 • smanjuje ožiljno tkivo, 
 • popravlja oštećene ćelije kože, 
 • smanjuje proširene pore, 
 • tonira kožu
 • zateže kožu, 
 • čisti mitesere, akne i bubuljice, 
 • posvetljuje kožu i smanjuje hiperpigmentaciju
 • neguje, revitalizuje i pomlađuje tvoju kožu.

 

Zeolit puder za lice

 

Detoksikaciona i zaštitna svojstva zeolita mogu se primeniti i u obliku pudera za kožu. Zeolit puder za lice lako se može naneti lokalno. 

 

Vodi samo računa da zeolit puder za lice bude 100% čisti prirodni mineral vulkanskog porekla, bez dodatnih aditiva niti bilo kakvih dodataka. Obično sadrži visok procenat klinoptilolita od 90-95%.

 

Zeolit puder za lice obično dolazi sa sunđerčićem u pakovanju, pomoću kojeg se zeolit utrljava u lice. Mada mnogi vole da koriste prste umesto ovog sunđerčića.

 

Evo za šta se koristi zeolit puder za lice:

 

 • uklanja akne, bubuljice i mitisera sa nosa i na celom licu
 • zateže kožu 
 • smanjuje fine linije i bore,
 • pomaže u uklanjanju herpesa,
 • pomaže pri sprečavanju bakterija i gljivica.

 

 

Zeolit maska za lice

Zeolit za lice deluje kao odlično sredstvo za detoksikaciju, koje čisti kožu i uklanja mnogobrojne i sveprisutne štetne toksine koji mogu da izazovu brojne kožne probleme, uključujući akne i bubuljice.

 

Sposobnost zeolita da apsorbuje, skladišti i neutrališe teške metale i druge toksične materije pruža ti brojne prednosti u nezi kože. Zato treba da uključiš zeolit masku u svoj režim nege kože za dodatnu detoksikaciju, čišćenje i piling lica.

 

Zeolit uklanja svakodnevno zagađenje dubokim čišćenjem, pročišćavanjem i detoksikacijom tvoje kože.

 

Zeolit maska za masno lice koja se koristi kao tretman protiv akni na koži, uklanja i mitisere, čisti pore i odličan je zaštitnik protiv oksidanata. Upotreba zeolit maske za lice će poboljšati tvoj ten i pomoći ti u održavanju zdrave kože. 

 

Danas zeolit maska za lice može da se kupi, a možeš i sama da je napraviš – pa šta ti je draže i lakše.

 

Zeolit maska za lice recept

Zeolit maska za lice se priprema vrlo jednostavno, a potrebna su ti svega 2 sastojka – zeolit u prahu i voda. U formi finog praha, zeolit može da se koristi kao odlična detoksikaciona maska za lice. 

 

Pomešaj 1 kašiku zeolita u prahu sa 2 kašike vode da se formira pasta. Nanesi ovu masku na lice i ostavi da deluje do sat vremena. Kada ispereš ovu masku, tvoja koža će biti meka i pore će primetno biti manje vidljive! Zeolit će duboko očistiti pore i pomaže protiv svih postojećih fleka na koži.

 

Zeolit kao sredstvo za čišćenje lica

 

Pomešaj iste proporcije kao za masku, ali isperi lice nakon približno jednog minuta, tako da ne isušuje tvoju kožu usled svakodnevne upotrebe. Za nešto više hidratacije, pokušaj da zameniš vodu sa svojim omiljenim uljem za lice. Nakon ovog tretmana, koristi svoj tonik i kremu za lice.

 

zeolit za lice-2

Zeolit kao piling za lice

 

Stavi 1 kašičicu zeolita u prahu na dlan ili u malu posudu, dodaj malo vode da se napravi piling-pasta i zatim mekom četkom lagano utrljavaj prah u kožu lica malim, kružnim pokretima. 

 

Budi pažljiva oko osetljivih područja (oči itd.) i da ne udišeš prah. Zatim, jednostavno umij lice sa toplom vodom i mekom krpom, te poprskaj hladnom vodom kako bi se smanjila upala. Ovo je savršen prirodni piling za lice.

 

 

Zeolit maska za lice cena

Kada je u pitanju kupovna zeolit maska za lice cena nije uopšte visoka. Pronašla sam masku za lice od zeolita koja košta oko 400 dinara za pakovanje od 50ml. Naravno, postoje i neki manje poznati brendovi domaće kozmetike koji uključuju zeolit kao sastojak u mnogim maskama za lice, a njihova cena je takođe jako povoljna – svega par stotina dinara.

 

Zeolit maska za lice forum

Znam da ti sigurno znače iskustva drugih devojaka na temu upotrebe zeolita za lice. Tako da sam prelistala i forume, a i čula sam uživo neka iskustva – pa ih delim sa tobom. Možda mogu da ti pomognu.

 

Ana:

 

‘’Još od puberteta se mučim sa problematičnom kožom lica. Akne i bubuljice su bili moja svakodnevnica već dugi niz godina. Zaista sam bila disciplinovana i redovno koristila mnoge medicinske tretmane protiv akni, ali značajnijeg pomaka nije bilo. Možda se situacija malo primiri na par dana, međutim, akne su opet iznova izbijale. Malo je reći da sam bila potpuno očajna. 

 

Onda je zeolit prah dospeo nekako u žižu interesovanja. Tako sam i ja počela da ga koristim. Čim sam saznala da postoji zeolit maska za lice, odmah sam je kupila. Ja ne mogu da opišem kako je meni koža izgledala drugačije nakon nekih mesec dana redovne upotrebe ove maske. Ten mi se bukvalno preporodio! Od tada je redovno koristim i savetujem svima da koriste prirodne sastojke za negu i čišćenje kože – jer efekti su zaista fenomenalni, a nema neželjenih pojava.’’

 

Valentina:

‘’Drugarica mi je preporučila da probam piling za lice sa zeolitom, bila sam skeptična, ali sam ipak probala. Vrlo jednostavno se priprema, samo pomešam vrlo malo zeolita (možda jednu kašiku) sa malo vode da napravim pastu i to nežno utrljam u lice, ostavim da deluje neko vreme i isperem. Posle toga mi ten nekako posvetli, pročisti se iosećam kao da je koža počela da mi diše. A i flekice od bubuljica iz puberteta su mi se povukle! Fenomenalno sredstvo za čišćenje kože!’’

Sanja:

‘’Ako ste i vi pobornik prirodne kozmetike kao ja, onda ćete obožavati zeolit za lice! Ovaj magični prah, slobodno mogu tako da kažem, je odličan za čišćenje masne kože lica. Upija sebum i prljavštinu bukvalno kao magnet! Pritom eliminiše mitisere i bubuljice, kojima je masna koža naročito sklona. I to nije sve. Čak smanjuje i ožiljke od ovih napasti. Zaista sam prijatno iznenađena zeolitom i redovno ga koristim u svojoj rutini nege kože.’’

 

Jelena:

‘’Taman pomisliš da si isprobao sve moguće za čišćenje lica, kad ono se pojavi zeolit za lice. Odlična stvar za kožu! Pogotovo za masnu i problematičnu kožu. Ima samo jednu manu – nije baš za suvu kožu – jer može previše da je isuši i učini zategnutom. Tako da, ako imaš suvu ili preosetljivu kožu, izbegavaj zeolit ii ga koristi uz konsultaciju sa svojim dermatologom.’’

 

Teodora:

 

‘’Koristim neko sredstvo za čišćenje lica koje sadrži zeolit u sebi i zaista sam jako zadovoljna. Baš mi lepo očisti i detoksikuje lice. Uz to mi posvetljuje ten, tako da on izgleda čistije. A to znači da ja izgledam mlađe. Zeolit je danas vrlo povoljan i dostupan, tako da nema razloga da ga ne probate na svojoj koži. Nećete se pokajati.’’

 

Nadam se da sam ti pomogla da vidiš zašto je zeolit za lice dobra stvar. Bilo da si neko ko koristi prirodnu kozmetiku ili još uvek ne, moraš da se složiš da je prirodno ipak najbolje. Em ima super dejstvo, em nema neželjenih pojava i potpuno je bezbedno za upotrebu. Pa ima li bolje kombinacije?! Zato nemoj da oklevaš, naročito ako imaš masnu i prtoblematičnu kožu lica ili jednostavno želiš da dubinski očistiš i detoksikuješ svoje lice – zeolit će ti u tome zaista i pomoći.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test