Naslovna » Kako provesti božićne i novogodišnje praznike?
Zanimljivosti

Kako provesti božićne i novogodišnje praznike?

Još malo vremena nam je ostalo do omiljenih praznika – Božića i Nove godine. Neki su uveliko napravili planove i raduju se putovanjima i odmorima sa porodicom i prijateljima. Kao i uvek, ima i onih neodlučnih, koji sve planiraju u poslednji čas. 

Koji god da ste tip osobe, ovo su praznici koji treba da budu ispunjeni radošću i pozitivnom energijom. U nastavku teksta vam dajemo par saveta kako da provedete ove dane na najbolji mogući način. 

#1 Dekorišite dom sa stilom

Božić i Nova godina bez dekoracije jednostavno nemaju smisla, a ukrašavanje kuća i stanova je nešto čega se svi rado prisećamo kao najlepših uspomena iz detinjstva. Ako su vam stari ukrasi i dosadašnji način dekorisanja dosadili, možete pokušati nešto novo. Zašto da ove godine ne unesete neke promene, poput pravog drveta umesto plastične jelke? 

Božićni svijećnaci mogu biti idealan dodatak za donošenje toplog prazničnog duha vašoj trpezi. U poslednje vreme, sve više je u modi vintidž način ukrašavanja. Pored jelke, ove godine možete ukrasiti i ostale kućne biljke.  

#2 Pripremite poklone

Šta je Nova godina bez poklona? Koliko god volimo da ih primamo, ponekad darivanje može učiniti da se osećamo još bolje i lepše. Davno je prošlo vreme kada su luksuzni pokloni bili u modi, pa se možete odlučiti za praktične stvari za koje ste sigurni da će koristiti osobi kojoj su namenjeni. 

Ako vam je pravljenje poklona ipak preveliki zalogaj, uvek su tu čestitke. Prepustite se svojoj kreativnosti i mašti i napravite zanimljive i personalizovane čestitke za vaše najmilije. 

#3 Pogledajte božićni film

Da li smo uopšte ušli u sezonu praznika ako se na svim kanalima ne prikazuje Sam u kući? Skoro svaki dobar božićni film čini da se opet osećamo kao deca. Čak i ako su u pitanju ozbiljne teme i priče, praznični žanr mora biti ispunjen nostalgijom. 

Često se tradicija gledanja filmova prenosi generacijski, pa tako stvarate nezaboravne porodične uspomene. Naravno, ove godine možete napraviti i maraton, odgledati više različitih filmova ili više delova. 

#4 Započnite novu porodičnu tradiciju

Ove godine možete započeti potpuno novu porodičnu tradiciju. Ne morate izmišljati novu aktivnost koje se niko do sada nije setio, samo neka to bude nešto što je vašu porodicu novo. Bitno je da uključite sve članove i, naravno, da se dobro zabavite

Možete naručiti iste pidžame za sve ukućane, igrati društvene igrice, napraviti sopstvenu bucket listu ili bilo šta slično. Sve što je potrebno je da izdvojite par sati i da to vreme provedete na kvalitetan način. 

#5 Organizujte porodično putovanje

Ukoliko ste u mogućnosti da se organizujete i sve isplanirate, nema boljeg načina da se zabavite od putovanja. Zapadna i istočna Evropa i skandinavske zemlje su dobro poznate po najlepšim prazničnim dekoracijama. Beč, Prag, Varšava i ostali su samo neki od gradova koje bi trebalo da posetite tokom ovog perioda. 

Ukoliko su ova putovanja ipak previše za vaš budžet, možete ih zameniti nekim ekonomičnijim i bližim destinacijama. Kopaonik, Zlatibor i Divčibare možda nemaju velelepne božićne bazare, ali će vas lepota prirode sigurno ostaviti bez daha. 

#6 Organizujte virtuelno porodično okupljanje

Najbolji deo praznika je provođenje vremena sa porodicom i najbližima. Međutim, ako niste u mogućnosti da se svi okupite na jednom mestu, možete organizovati virtuelno okupljanje. Uz pomoć današnje tehnologije, interneta i aplikacija kao što su Zoom, Teams i Skype se svi možete uključiti i dočekati zajedno Novu godinu. 

Takođe možete i organizovati neke zanimljive aktivnosti koje se mogu raditi i online. Na primer, možete peći kolače, dekorisati ih a sve to uz muziku i dobro društvo!

#7 Zanimljive aktivnosti za decu

Praznični period može biti stresan ukoliko niste isplanirali nikakve aktivnosti za decu. Neke od aktivnosti koje su i vama i njima primamljive mogu oduzimati previše vremena, a možda i novca. Međutim, mi smo pronašli par onih koje su priuštive, a još ih možete obavljati kod kuće. 

Prva od stvari koje možete uraditi je organizovanje zabave za vaše mališane i njihove drugare. Pripremite kolaž papir, markere, flomastere i stikere i pravite sa njima razne božićne dekoracije. I njima će biti zabavno da prave ukrase za jelku, pahuljice, irvase i ostalo.

Nakon pravljenja ukrasa, možete pisati pisma Deda Mrazu ili praviti snežne kugle. Ukoliko nemate ili ne možete da pronađete kugle, i obične tegle će savršeno dobro poslužiti svrsi. Ne zaboravite na kolače i grickalice, a možete pustiti i decu da ukrase neke od njih. 

Ovo su bili neki od predloga za aktivnosti tokom prazničnog perioda koji nam je sve bliže. Nadamo se da su vam neki od njih bili korisni i da ćete uživati u ovim danima koju god opciju odabrali!

 

OnaPortal

OnaPortal

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test