Naslovna » Maderoterapija je superoružje za zategnuto telo bez celulita
Telo

Maderoterapija je superoružje za zategnuto telo bez celulita

maderoterapija

 Saznaj šta je maderoterapija ili masaža drvenim oklagijama, koja uklanja celulit i konturiše telo.Ako tražiš brzu i laku metodu za zatezanje tela, ovo je prava stvar.

Zategnuto telo jasno definisanih kontura bez “visećih elemenata” i celulita je san svake žene. Neke dame, koje zaista vode računa o sebi, misle na vreme i deluju preventivno. Na žalost dok trčiš životni maraton, nameste se razni razlozi pa zaboraviš na brigu o svom telu. Dok si trepnula počelo je sve da visi, kipi, a koža, umesto da bude zdrava k’o jabuka, postala više nalik pomorandži.

Ne vredi sad kukati, bacamo se u akciju, mnogo toga se da popraviti.

Imam novi, delotvoran način za brzo zatezanje tela i lica, detoksikaciju i razbijanje celulita. Zove se maderoterapija.

Upoznaj ga možda ti se svidi.

Ulaganja su velika jer odvajaš i svoje vreme i novac i napor ali to isto radš i kada krečiš stan pa se ne žališ. Molim lepo zašto bi krečenje stana bilo važnije od zatezanja i oblikovanja stana tvoje duše-tvog tela..

Taman si mislila da si se rešila oklagije, tog sinonima za ženu koja ne izbiva iz kuhinje u nastojanju da nahrani  svoje najmilije kad evo prilike da upoznaš njenu drugačiju namenu.

 

Maderoterapija ili masaža oklagijama

 

Reč je o vrsti masaže koja je postala hit u svetu i kod nas.

O kakvim je zapravo alatima za masažu reč i da li je maderoterapija tako efikasna kao što se tvrdi?

Otkrijmo u nastavku sve detalje.

Maderoterapija potiče iz Kolumbije. Naziv je dobila po španskoj reči madera što u prevodu znači drvo. Termin označava masažu specijalno dizajniranim drvenim masažerima nalik na oklagije.

 

Tretman je 100% prirodan bez opasnosti od alergijskih reakcija.

 

Maderoterapija je alternativa uobičajenoj anticelulit masaži za osobe koje imaju izražene masne naslage na pojedinim delovima tela ili celulit.  Može se primenjivati na svim delovima tela pa i na licu jer blagotvorno deluje na ceo organizam tako što podstiče limfnu drenažu, cirkulaciju, detoksikaciju. Kako su ovo osnovni uslovi za blistavu zategnutu kožu koja odoleva starenju, svakome je dobrodošla. Onima koji imaju potrebu da zategnu svoje telo i reše se celulita , maderoteapija je pravi dar.

 

Masaža oklagijama

masaža oklagijama

Pokušaj da se setiš svih vrsta masaža koje poznaješ. Od obične, ručne masaže preko vodene masaže i raznih drugih da ne nabrajam. Neke su veoma prijatne i to su uglavnom relax masaže.

Druga su pak ciljane masaže kojima se podvrgavamo da bismo rešili neki svoj problem.

Najčešći razlog ciljanih masaža je razbijanje celulita i mršavljenje.

 

Maderoterapija je masaža oklagijama koja skida celulit brzo i efikasno.

 

Oklagije za maderoterapiju su specijalno dizajnirani drveni alati za masažu. Površina im je neravna u vidu kockica ili neravnina različitog oblika, druge su rebraste ili prosto talasaste. Tu je još nekoliko različitih drvenih masažera, neki su neobičnih oblika, druga liče na čunjeve a postoje i drvene vakum šolje. Sve ove sprave se koriste ciljano za pojedine delove tela i u pojedinim segmentima masaže u zavisnosti od cilja koji masaža ima.

Prednost posebno dizajniranih drvenih elemenata namenjenih maderoterapiji je što omogućavaju intenzivan pritisak na fibrozni celulit i eliminišu masne naslage zajedno sa ostalim toksinima iz organizma. Kao uostalom i druge vrste masaže, i masaža oklagijama podstiče limfnu drenažu i ubrzava metabolizam što je najvažnija stavka u oslobađanju od toksina i razbijanju masnih ćelija potkožnog tkiva koje su odgovorne za nastanak celulita.

 

Kome je namenjena maderoterapija

 

Maderoterapiji se može podvrgnuti baš svako u skladu sa opštim pravilima koja važe za bilo koju masažu.

Jedino ograničenje su izražene proširene vene i popucali kapilari na nogama. Osobe koje imaju ovaj problem ne treba da praktikuju maderoterapiju.

Ne idi na masažu oklagijama u vreme ciklusa. Budući da se radi serija od 10 ponavljanja dobro isplaniraj početak masaže kako bi se ceo tretman odradio pre sledeće menstruacije.

Oklagijanje je dobra tretman za svakoga ko želi da zategne telo, popravi tonus, ojača kožu i da se oblikuje.

Maderoterapijom se može smanjiti obim butina, kukova, mogu se skinuti masne naslage sa stomaka. Specijalnim malim oklagijama-rolerima, uspešno se radi i masaža lica.

 

Detaljnije o oklagijanju

 

Ova vrsta masaže se preporučuje za relaksaciju tela i duha, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, ubrzavanje metabolizma, uklanjanje celulita, spaljivanje masti, za jačanje kože i njen bolji tonus kao i za smanjenje obima tela.

Efekti maderoterapije deluju duboko na kožu i aktiviraju ćelije iznutra. Zahvaljujući tome masaža oklagijama je posebno blagotvorna ukoliko želiš da redukuješ svoju telesnu težinu, eliminišeš naslage na kukovima i zadnjici, definišeš i oblikuješ telo.

Set oklagija za masažu obično sadrži 7 različitih masažera napravljenih od parene bukovine, premazanih vodootpornim lakom, neškodljivim za kožu. Ovo je važno iz higijenskih razloga jer svakako ne želš masažere koji nisu dezinfikovani posle prethodne upotrebe.

Razlikujemo pet različito izrezbarenih oklagija od kojih svaka ima svoju namenu. One se smenjuju tokom maderoterapije. Pored oklagija tu je i specijalno oblikovana lopatica za finalnu drenažu i konturisanje kao i  šolja za vakum masažu koja služi za napad na masne naslage smeštene u dubljim slojevima kože.

Maderoterapija ne znači samo kotrljanje oklagija po vašem telu. Čitav organizam se prvo pripremi rukama za bolju prokrvljenost. Budući da se koža dosta zagreva i cirkulacija jako ubrzava, na kožu se ne nanose ulja i gelovi protiv celulita sa termoaktivnim delovanjem.

 

Maderoterapija nije surovo oklagijanje već uživanje

 

Masne naslage su smeštene na svega 4mm ispod kože. Stoga nije potrebno da te oklagijama maltretiraju da bi se postigao efekat. Pritisak ide do granice prijatnog bola i sasvim je dovoljan za postizanje željenih rezultata.

 

Zabluda je da masaža nema efekta ukoliko ne ostavi modrice na telu.

 

Osetljivi delovi tela kao što su kosti, kičma, potkolene i pazušne jame, dojke a po nekima i stomak se izuzimaju od masaže drvenim oklagijama.

 

Oklagija ubija celulit

 

Za razliku od one kuhinjske oklagije koja ti, čim je se latiš, obavezno poveća obim celog tela, oklagije za maderoterapiju, roleri, kupe za masažu definišu noge, smanjuju obim stomaka, zatežu kožu i najzad uklanjaju celulit.

Mnogo je razloga za nastanak celulita. Sigurno si ovu rečenicu pročitala bar pedeset puta! Znaš sve i za genetiku, i nedovoljno kretanja i to što ne vežbaš, hraniš se nezdravo, cigarete, alkohol, višak kilograma, toksini pa najzad i godine. Sa svih strana te napadaju neprijatelji koji ti uporno guraju celulit pod kožu. Ne, nisi se ti kamenjem na Boga bacala, na  žalost gotovo ni jedna žena nije izuzeta od pojave pomorandžine kore na butinama, zadnjici, listovima.

Celulit predstavlja masne naslage koje su se nataložile ispod površine kože u vidu masnih molekula koji se kao loptice probijaju kroz strukturu dubljih slojeva do epidermisa čineći da nam koža na zahvaćenim mestima izgleda kao pomorandžina kora.

Jedini način da ga se rešiš je da razbiješ masne naslage i da ih kroz metabolizam izbaciš napolje.

Oklagije za masažu rade upravo to.

Drvenim rolerima se brzim ritmičnim pokretima prelazi duž nogu, zadnjice ili već tamo gde je potrebno. Molekuli masti se rasprskavaju pod pritiskom. Limfna drenaža i cirkulacija se ubrzavaju, koža se budi i probavni sistem izbacuje masnoće zajedno sa toksinima i viškom tečnosti napolje. Koža jača jer se boljom razmenom materija pospešuje  stvaranje kolagena i elastina. Rezultat je glatka koža i smanjen obim problematičnog dela tela.

Zašto volim masažu oklagijama? Zato što je 100% prirodna, neinvazivna i bez kontraindikacija.

Videćeš, zavolećeš je i ti.

Oklagije za masažu ne izazivaju alergijske reakcije osim ako niste alergični na drvo što je malo verovatno.

 

Oklagije na licu, zašto da ne?

 

Za masažu lica su dizajnirani alati koji su namenjeni baš ovom delu tela. Dosta su manji i svojim oblikom su prilagođeni masaži svakog kutka lica.

Dok sediš ispred TV-a možeš kotrljati ove rolerčiće po svom licu. Deluje opuštajuće a i stimuliše kožu. Eto boljeg načina da uposliš ruke od paljenja cigarete ili posezanja za grickalicama.

Maderoterapija lica pospešuje cirkulaciju, proktvljenost i bolju ishranjenost kože lica. Njome se smanjuje nadutost i otečenost, uklanjanjem suvišne tečnosti. Oklagije vrše blagi pritisak na kožu čisteći tako mikropregrade u kožnom tkivu iz kojih se izbacuju nečistoće i toksini. Limfni sistem odnosi metabolički otpad, ti ga izlučuješ a koži se vraća sjaj i postaje vidno svetlija, zategnutija, dobija zdravu ružičastu boju. Bore se i druge nepravilnosti na koži se umanjuju.

Mnoge baš mlade dame rade masažu lica oklagijama preventivno da bi što duže odložile pojavu prvih znakova starenja.

Ako već imaš neki problem u vidu bora, podočnjaka, opuštene kože i slično, mogla bi iskusiti sjajne benefite ove masaže.

Namenjena je svima koji to žele bilo da su muškarci ili žene.

Jedino ograničenje je prisustvo nekih problema u  vidu kožnih oboljenja, ispucale suve kože, tumora. Tada se maderoterapija lica ne preporučuje.

Ukoliko na tertman ideš prventivno dovoljna su ti dve masaže nedeljno.

Za brisanje bora i drugih znakova starenja prepoporučuje se tri tretmana nedeljno u periodu od 6 nedelja.

 

Tvoji gluteusi će obožavati maderoterapiju

 

Ne sumnjam da želiš pozadinu kao kod brazilskih lepotica. Na žalost, usled beskrajnog sedenja u kancelariji, nedovoljnog kretanja, a bogami i zemljine teže više ti farmerice ne stoje baš savršeno kao što su nekad znale.

Ovo je ujedno deo tela koji celulit najbrže napada. Terapeuti koji rade masažu drvenim oklagijama se kunu da vam mogu vratiti prvobitni oblik i stepen zategnutosti tog dela tela.

 

Koliko je tretmana potrebno

 

Tretman se radi u serijama od 10-15 ponavljanja. Preporučuje se da se masaža oklagijama  radi svaki treći dan.

Efekti su vidljivi već posle par ponavljanja a pravi rezultat ćeš imati tek dve nedelje posle poslednje masaže. Ovo je vreme koje je tvom metabolizmu potrebno da izbaci sve neželjene materije iz organizma koje su oklagije razbile i podstakle da napuste organizam.

Same oklagije ne mogu učiniti čudo. Jesu drvene al nisu čarobni štapići.

 

U  vreme tretmana bi valjalo da promeniš svoju rutinu i iz nje, jednom za svagda, izbaciš sve faktore rizika koji su te dovdeli u situaciju da se boriš sa celulitom.

 

Dok traje tretman masaže oklagijama potrebno je da piješ dosta tečnosti, pre svega vode i detoks napitaka, najbolje da to bude zeleni čaj.

Šetaj, bavi se sportom, na taj način pomažeš svom metabolizmu da brže i bolje odradi posao. Nakon završenog tretmana nastavi da se držiš podalje od uzročnika pojave celulita usvajanjem zdravih životnih navika koje će postati tvoj novi način života.

 

Da li je masaža oklagijama bolna?

 

maderoterapija iskustva

 

Ovo zavisi od tvog praga osetljivosti na bol.

Generalno prve dve do tri masaže znaju malo da bole. Međutim, pošto je praksa da se između dva tretmana pravi jedan ili dva dana pauze tkivo ima vremena da se odmori i eventualne sitne modrice, koje mogu nastati na mestima gde je celulit najizraženiji, se povuku. Posle perioda adaptacije ovo bi trebalo da bude prijatno, opuštajuće iskustvo.

Dodaš li tome i preparate koji se nanose na kožu pre početka tretmana, uživancija je zagarantovana. Za masažu oklagijama se koriste anticelulit gelovi i kreme ili prirodna ulja koja dodatno pospešuju razbijanje celulita.

 

Maderoterapija cena

 

Oklagijanje će te koštati od 1000-15000  dinara po masaži.

Budući da je maderoterapija postala neviđeno popularna i isto tako masovna, svi je rade. Neki to vide kao brz način da zarade novac.

 

Vodi računa da ne završiš kod nekoga ko ne zna ni osnovna pravila bilo koje masaže a radi maderoterapiju.

 

Ukoliko ne poznaješ stručnu osobu od poverenja potraži preporuku od onih koji su se već podvrgli uklanjanju celulita oklagijama i buili su zadovoljni.

 

Maderoterapija iskustva

 

Prvo iskustvo’: “Posle masaže oklagijama, celo leto nisam imala otečene noge”

Drugo iskustvo: “1500 din po masaži pa puta deset do petnaest ponavljanja bolje uplatiti članarinu u teretani.”

Treće iskustvo:” Dosta sam debela, posle maderoterapije su mi se konačno razdvojile butine i mogla sam tokom leta da obučem suknju.”

Generalno, iskustva dama koje su se podvrgle masaži oklagijama su pozitivna. Učinak nije izostao i ima produženo delovanje. Posle masaže se brže mršavi pod uslovom da promeniš sporne navike u svom životu.

Negativna iskustva su vezana samo za stručnost ili bolje reći nestručnost masera koja u pojedinim slučajevima dovodi do pojave podliva i modrica.

Budući da je ovo hit masaža uveri se da nisi izabrala masera koji je odgledao dva i po tutorijala online i odlučio da počne sa masiranjem i maderoterapijom. Nađi nekoga ko je za ovo prošao ozbiljnu obuku. U tom slučaju, toplo ti preporučujem masažu oklagijama kao sjajnu metodu za zatezanje i oblikovanje celog tela.

Barbara Popović

komentara

Klikni za komentar

Pratite nas!